Haringfeest2021

* * *

Na heel lange tijd dat we elkaar niet hebben mogen ontmoeten bij dit soort feestelijke gelegenheden, was het echt een feest om weer bij elkaar te mogen en te kunnen komen. De haringen konden weer in onze Soos Blauwhuisbuiken zwemmen.

Cor en Paula hielden er "streng" toezicht op dat de 1,5 meter regel goed werd nageleefd en dat niemand ging wandelen. De crew stond klaar om een ieder te bedienen.
Zelfs een gezellige band was aanwezig om de zaak op te fleuren.
Een grote eer was het dat onze, op 26 februari 100 jaar geworden, mevrouw Zuidgeest bij ons kon zijn. Ze was rustig met de taxi gekomen om toch het feestelijke gebeuren mee te kunnen maken.
Nog nooit hebben wij een 100 jarige werkelijk actief aan onze activiteiten mee zien doen. Schitterend petje af.
De vis werd niet duur betaald ( Heijermans ) want met een zeer kleine bijdrage hadden we fantastische dag.
Cor opende met een warm welkom en toen liet een ieder zich de koffie smaken.
Om 12 uur verscheen visman Zigo ten tonele en ging aan de slag om de haring vers voor ons gereed te maken. Die kleine, jonge, heerlijke glibberige, dunbuikjes glijden dan vanzelf door de menselijke keel in het ondiepe. Je hoort nog geen plons, alleen indien je direct een glas bier achteraan giet.
We mochten helaas niet lopen om elkaar even goedendag te kunnen zeggen, maar dat gaat bij de volgende gelegenheden vast ingehaald worden.
Straks weer klaverjassen en kunnen hopelijk alle normale activiteiten weer plaats gaan vinden.
Jammer dat straks het jaarfeest nog niet kan ( dan worden er teveel mensen verwacht en kan je het beter organiseren indien alles een beetje normaal is ).
We kunnen eigenlijk niet wachten, want een dag als vandaag is -zoals altijd- voor herhaling vatbaar.

Bedankt vrijwilligers. 


Tip: klik op de eerste foto en dan kun je navigeren door te swipen of te klikken 

Tekst hier invullen...