Nieuws van andere organisaties

*

Even datum om te noteren, want dit is zo leuk! 

Woonplus heeft een aantrekkelijke aanbieding voor senioren die (te) ruim wonen.

klik de eerste  foto aan en u kunt met de pijltjes verder bladeren. 

Binnen onze doelgroep heb je vaak met mantelzorgers te maken.
Wil je ze hiervoor bedanken?
Wijs ze op deze uitnodiging van Minters en bezorg ze een leuke middag. 


Wil jij ook hulp met het omlaag krijgen van je energierekening? Meldt je aan bij: https://www.energiebankschiedam.nl/

Niet zo mobiel en toch genieten ? Kijk op deze website en volg de vogels.

Deze stichting heeft een prachtige doelstelling namelijk om Schiedammers die financieel "net niet genoeg hebben" of anderszins hulpbehoevend zijn, net dat beetje extra te geven, waar zij door hun persoonlijke situatie geen mogelijkheid toe hebben.

Daarnaast draagt de stichting graag bij aan de circulaire maatschappij: alle donaties en giften komen goed terecht en afvalstromen worden tot een minimum beperkt. 

Nu was er de jaarlijkse nieuwjaar actie:
200 zware boodschappentassen met lekkere maar ook houdbare en nuttige spullen. Onze SooS kreeg  10 tassen om aan ons bekende adressen deze uit te reiken. Onze Penningmeester heeft onze ledenlijst ingekeken om enkele gelukkigen te selecteren.
Hanke en Cor hebben het op zich genomen om ze te bezorgen. Dat leverde een aantal verbijsterde en daarna heel gelukkige gezichten op. Wij wensen de ontvangers veel plezier er van. 

Stichting Net niet genoeg bedankt namens deze mensen. 

En wilt u iets bijdragen?
Als vrijwilliger of als donateur, mag ook goede tweede hands spullen zijn of houdbare etenswaren, kijk op hun website dan weet u waar de stichting behoefte aan heeft. Zij delen het weer uit aan de schiedammers die het hard kunnen gebruiken. De stichting richt zich met name op de groep "stille armen": Schiedammers die vaak nergens voor in aanmerking komen of denken nergens voor in aanmerking te kunnen komen. Schiedammers die niet in beeld zijn bij instanties of die niet weten dat er instanties zijn waar zij terecht kunnen. Zo hebben wij in ons bestand:

Eenoudergezinnen, bijstandsgerechtigden, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, gezinnen met een migratieachtergrond, alleenstaanden, mentaal- en/of fysiek beperkten...
Wanneer zij net niet genoeg hebben om het hoofd boven water te helpen, dan zijn ze bij ons welkom.

Het webadres is:  https://www.netnietgenoeg.nl/index.php/nl/