Feel good day 21-1-2019

Voor 60+

Hier geen landelijke "Blue monday", want wij vinden dat een half glas vol is, dus.. in Schiedam wordt de "Feel good monday" georganiseerd. De gemeentes Vlaardingen en Schiedam hebben deze dag in samenwerking andere organisaties (zie foto) in het Wennekerpand gehouden en ook in Blauwhuis is een onderdeel gehouden. (hoefde je alleen de straat maar even over te steken). 

In de zaal van het Wennekerpand kregen de "rode rakkers" de gelegenheid om te zingen in groeps-verband onder begeleiding van een gitaar waarop de teksten stonden of de steekwoorden.
Eerst deden we opwarm oefeningen waarna het serieuze zangwerk volgde. En echt..., het klonk al redelijk. Het was heel leuk.  (er waren verschil-lende kleuren uitgereikt aan de mensen om ze in groepen op te kunnen delen)  

Eén van de onderdelen was in SooS Blauwhuis, de workshop "beeldende kunst".
In het midden was er een stilleven gecreëerd. Een onmogelijke creatie van een pluutje, een schip, een paar zeven, een huisje, een lepel etc.
Ook moesten men een bril op zetten waar verschillende kleuren folie op zaten. Lachen dus. Daarna.. Lekker kliederen met verf of vetkrijt. 

Het schilderijtje, naar keuze kon je een klein of wat groter doek nemen, mocht je meenemen. Een aantal mensen vonden dat leuk en een aantal lieten die achter in onze SooS. 

Om één uur mochten we de inwendige mens even versterken. Er waren heerlijke broodjes, koffie en thee, ook melk en jus d'orange etc. en diverse fruit.

in de pauze werd er alvast even gezongen. het ging minder goed als in de zaal, maar gezellig was het. En daar ging het tenslotte om, niet waar? Joke filmde het zingen, want Hanke zong mee.
Klik hier om sfeer te proeven. 

en de wethouder sprak ook de mensen toe. benieuwd wat ze te zeggen had? Klik hier !

Ook heeft JW-tv één van de organisatoren geïnterviewd.  Klik hier

De derde workshop ging over zingeving. Voor dat iedereen naar huis ging heeft men nog een mini enquete gedaan. een paar vragen, maar daaruit is wel te distilleren hoe men over de verschillende onderdelen dacht. 

Al met al een zeer geslaagde dag. Echt voor herhaling vatbaar.