busreis Edam 2017

Busreis Edam 5 oktober 2017.

Busreis naar Edam door Willem van Vessem

Op 2 mensen na was iedereen op tijd. Zij konden er niets aan doen, het busje was (al)weer te laat. Maar uiteindelijk gingen we toch.  Het miezerde af en toe, maar wij zaten droog.
De buschauffeur vertelde onderweg over wat er te zien was, zo kwamen we in Edam aan.
We begonnen met koffie en gebak, daarna rondleidingen door het grote gebouw. Met  klompen-makerij en kaasmakerij en wetenswaardigheden over stremsel, wrongel, kaas maken enz.

's Middags aten we patat met groeten en ijs na. Vervolgens met de bus naar Edam centrum.
De wandeling werd gemaakt met 2 groepen. Ik raakte mijn groep kwijt omdat ik iets te veel liep te fotograferen. Ik kwam de andere groep tegen. De 2 groepen zouden verzamelen bij de grote kerk; groot is de kerk wel, maar van binnen een beetje troosteloos. Wel had hij prachtige kerkramen van mooi gebrand glas in lood.


Naar mijn mening hebben de deelnemers toch een leuke dag gehad. Hoewel er een beetje regen was in de morgen, was het weer ons verder gunstig gezind. Ik denk dat ik, ook namens de andere deelnemers, de chauffeur kan bedanken voor zijn praatjes in de bus.

P.S.

ik heb alle foto's gebundeld in albums en op facebook gedeeld met Blauwhuis. Heeft u geen facebook en wilt u de foto's zien? Neem contact op met het bestuur van Soos Blauwhuis.

naar boven, fotogalerij 2017 of fotogalerij 2018

*****