2e Kerstdag 2023 lunch-bingo

kopiëren toegestaan

2e Kerstdag

een Kerst lunch en bingo 2023

Natuurlijk waren Henk en Rien er het eerste de rest van de vrijwilligers kwamen tegen tienen. Frits ging nog even verse melk en dessert halen terwijl de rest nog even een laatste "briefing"' ontving.  zie de video hier!

Mels en Harry gingen aan het werk met de "techniek" ze hadden besloten de elektriciteitsdraad langs het plafond te laten lopen i.p.v. op de grond vast te plakken. Corrie en Paula gingen de broodjes alvast snijden want die moesten nog afgebakken worden. Hanke ving de deelnemers op met behulp van de presentielijst. Ondertussen werden de deelnemers van koffie, thee en koekjes voorzien door Harry, Frits en Cor Heukels. 

Ook de krentenbollen werden gesneden en besmeerd. De afgebakken broodjes gingen in de au-bain-marie om warm te blijven terwijl de rest werd gebakken. Nadat de ambachtelijk soep (door Ans v.d. Ende aangeleverd) door Henk en Rien op temperatuur was gebracht en ingeschonken, hebben een aantal vrijwilligers deze aan de deelnemers geserveerd. 

De reeds klaarstaande krentenbollen werden voorzien van kaas. Eindelijk konden ze, tegelijk met de warme Kaiserbroodjes met ambachtelijk eisalade, worden geserveerd. en de deelnemers konden kiezen tussen versgeperst sinasappelsap, melk, koffie en thee.
En om het feestelijk af te sluiten kreeg men nog een lekker dessert: rum-rozijnenvla met slagroom en kerstchocolade. 

Toen was het tijd voor de bingo.
We hadden schitterende prijzen mede door donaties. En er waren extra lijnprijsjes: de tafelplantjes (vrolijke kerststerretjes). In de pauze kon men nog wat te drinken nemen (koffie, thee, limonade). De alcoholische versnaperingen moest je zelf kopen. 
Na de pauze deed onze kerstman-omroeper er nog een schepje bovenop. De mensen die zaten te klagen dat hun nummers niet geroepen werden, mochten gaan staan, de laatste die stond kreeg dan een extra prijs. Er is zelfs een kerstliedje gezongen voor een vergisbingo, wat kan een stemming nog meer bevorderen? 

Wij hebben genoten en we hopen iedereen met ons. Het was echt een heerlijke 2e kerstdag, omringt met gelijk gestemden.
En na afloop nog een attentie. We zeiden al: een vriendin had een vriend, die had connecties waardoor er gul werd gedoneerd. Donateurs, hartelijk dank!

Kijk hieronder voor de herinneringen aan deze middag. Zodra er meer foto's binnen zijn plaatsen we er nog bij.