Regeling "vrij reizen" voor 65+
* * *

Dit is van groot belang voor een deel van onze leden. Zij verkeerden nog in onzekerheid wat er per 1 april 2019 zou gaan gebeuren. De roep om informatie klonk in onze SooS steeds vaker. 

Wij hebben het volgende gevonden:
De voorziening vrij reizen voor Schiedammers van 65 jaar of ouder, met netto inkomen tot 110% van de voor hen geldende bijstandsnorm (incl. vakantietoeslag ) wordt verlengd
Dat is voor een deel van ónze doelgroep goed nieuws.

Voor de overige doelgroepen / minima komt de "Fiets voor iedereen-regeling". De regeling maakt/houdt kinderen en volwassenen mobiel, zodat ze kunnen meedoen in de samenleving, en kunnen zij naar hun werk en/of opleiding in (de buurt van) Schiedam kunnen rijden.

Ook zal er in 2019 een experiment worden opgestart om te kijken of er voor vrijwilligers en mantelzorgers met een minimum inkomen en jonger dan 65 jaar een maatwerkoplossing kan worden gecreëerd. Het betreft hier de groep mantelzorgers en vrijwilligers die hun inzet vanwege te hoge reiskosten zouden moeten beëindigen.

Lees alle bijbehorende stukken van de raadsvergadering van dinsdag 12 maart 2019 over dit onderwerp op de  gemeentelijke website.