Mosseldag 2019

*.*

Vanaf 10 uur liepen de mensen al binnen en zochten een plekje. Om 11 uur is het ochtendprogramma gestart met de interactieve lezing van Dick Gelderblom over Schiedam west. Ondanks een paar afmeldingen wegens ziekte of ziekenhuis opname, zit de zaal toch vol want er kwamen ook mensen die zich niet van te voren hadden aangemeld. Terwijl Dick met zijn lezing bezig is, zijn aan de overkant een paar vrijwilligers bezig om de maaltijd voor te bereiden. We gaan vandaag mosselen eten of als je daar niet van houdt een stevige lekkerbek. Er wordt 60 kilo mosselen schoongemaakt en daarna in twee reuze pannen bereid met verse groente, bier of wijn. voor mensen die niet van mosselen houden zijn er nog 30 grote lekkerbekken. Natuurlijk is het ook mogelijk om gewoon een broodje ham of kas te nuttigen. Om half één gaan we aan tafel.

De mensen zijn heerlijk aan het smullen. Gezellig geroezemoes rondom en bak na bak wordt aangesleept. Dus de borden worden steeds weer gevuld. Er zijn ook broodjes en slaatjes bij geserveerd dus iedereen kan dadelijk naar huis gerold worden. 🙂.
Er zijn nog twee grote "au bain marie" bakken in de maak en dan zijn we er doorheen. Dat is maar goed ook want de één na de ander geeft aan dat ze vol zitten. Cor en Frits staan al vanaf 10 uur in de keuken, dus na 3 uur koken hebben zij ook wel een pauze verdiend. Als iedereen klaar is en de vuile boel opgeruimd, dan gaan de vrijwilligers in het leslokaal eten terwijl de gasten naar het shantykoor luisteren. Petje af voor de vrijwilligers.
Bij deze jongens (ook de meisjes natuurlijk) hartelijk dank. 


voor een korte muzikale impressie, klik hier !